YANLIŞ GİDEN BİR ŞEY VAR, AMA NE?
YANLIŞ GİDEN BİR ŞEY VAR, AMA NE?
Mehmet Tursun / Baransav
Kamuoyunda genellikle “Polis Yasası” olarak bilinen ve polisin hak ve yükümlülüklerini belirleyen Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nda (PVSK) 2007’de yapılan düzenlemeler kanlı meyvelerini vermeye devam ediyor.
Bu kanlı meyvelerden bir tanesi de Başbakan’ın dünürünün kafasına düştü.
Mevcut Ortam şudur:
Polis, Milletvekillerini copladı
Polis, polisi bombaladı
Polis, 2 yılda 79 kişi öldürdü
Polis, Karakollarda 14 kişi öldürdü
Polis, polise işkence yaptı
Polis, karakolun içinde silahla adam öldürdü
Başbakan bunların hiçbir tanesine kulak asmadı, ne demek istediğimizi anlamak istemedi.
Biz, polis mağdurları: “Vekiller el kaldırdı, PVSK kabul edildi, polis 2 yılda 79 kişi öldürdü” diye feryat ettiğimizde Başbakan ne demek istediğimizi anlamadı. Taa ki polisler Başbakanın dünürünü darp edene kadar, sanırım bundan sonra bizi anlayacak.
PVSK’daki muğlak kavramlar ve yargıçların Devletçi algısıyla verilen cezasızlıklar sonucu, iştahı kabaran katiller çocuklarımızı dur-vur hesabıyla öldürdüler. Bu vahim trajedinin ne olduğunu Başbakan’ın umurunda bile olmadı.
Peki;
Başbakan’ın bizi anlayabilmesi için, polisin Başbakan’ın oğlunu veya torununu öldürmesi mi lazım?
1-Önce Başbakan’ın aşağıdaki konuşmasını okuyalım.
Başbakan Erdoğan konuştu:
“Polis devleti değiliz" dedi,
Polis Akademisi'nin mezuniyet töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, polis teşkilatının, özgürlük, bağımsızlık, huzur ve güvenlik gibi değerlerin teminatı olduğunu iddia etti.
‘Güvensiz zemini ortadan kaldırdık’
Devletle millet, polisle halk arasında geçmişte oluşmuş güvensizlik zeminini, el ele vererek ortadan kaldırdıklarını iddia eden Erdoğan, "insan haklarını, kişisel hak ve özgürlükleri muhafaza edip yücelteceğinize, işkenceye asla ve asla mahal vermeyeceğinize, her bir vatandaşımıza şefkat ve hürmetle yaklaşacağınıza inanıyorum" dedi.
2- Başbakan’ın böyle dediğine bakmayın, polisin verdiği cevaba bakalım.
Polis bu, Başbakanı dinler mi?
Başbakan’ın dünürünü darp ederek, döverek cevap verdi.
Bu haberi okuyan inanamıyor... Başbakanın dünürü, Turkuvaz medyanın başkanı Serhat Albayrak'ın babası dövüldü.
Başbakan'ın dünürü,Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu başkanvekili Serhat Albayrak ile Çalık Grubu CEO'su Berat Albayrak'ın babası yazar Sadık Albayrak, polisler tarafından dövüldü.
Albayrak'ın dayaktan kolu kırıldı.
Yanlış giden bir şey var, ama ne? Derken, yukarıda konu ettiklerimizdir.